‘şapandele-bun

Nelson Pandela era un om bun şi corect de felul lui, aşa. El era un om foarte simplu, cu ambiţii foarte mici şi ar fi rămas necunoscut şi fericit dacă farmecul personal nu atrăgea, ca muştele la baclava, elita politică. Cum-necum, mintea lui ascuţită şi plăcerea cu care lucra manual în gospodăria proprie, a lăsat să se întrezărească în el un lider cinstit, un bun familist, calitaţi de manager şi înclinaţie spre studiu, mai ales în nopţile lungi şi romantice de iarnă în care se lua şi curentul, lucruri despre care el nu era conştient.

Acum să nu exagerăm, au fost multi săraci pe un loc. Pandela s-a detasat pentru că pur şi simplu nu aparţinea spatiului terestru şi mai şi descoperise antidotul pentru cancer, când şi-a pus felii de ceapă între degetele de la picioare. Asta după ce l-a visat pe fiul domnului cu Olivia Steer în dreapta,  care îi explica în detaliu procedura. Şi asta era exact ceea ce căutau, de zile şi  săptămâni întregi, stapânii benereuleui. Un om exact ca Pandela, numai bun pentru copila un pic mai debilă a partidului.

Acest om simplu a acceptat toate condiţiile, dar a avut şi el doar o mică dorinţă: să radă de faţa pământului spitalul şi şcoala, deşi erau fundaţii făcute cu fonduri europene şi să facă o catedrală în Voluntari, aşa cum a visat mama lui când a luat un bocanc în gură de la un om care stătea în gazdă la ei de şaptesprezece ani.

The end.

Aproape. Tot mai poartă pieptarul de lână de la mamaia sub sacou. Oriunde puneți virgulele, e fix același lucru.


3 thoughts on “‘şa”

 1. Trebuie să recunoști că nu e puțin lucru să fii don dottore și să i-o tragi unei primărițe generale de capitală care poartă numele unui mort …

  Nu că aș vrea să insinuez ceva … În dimineața (noaptea) în care a fost cutremurul ăla de au tot încercat televiziunile să sperie lumea, pe la opt a intrat ma*am nevastă-sa lu don dottore … ”Eram în București când a fost cutremurul …” .. cum ar veni, Gabriela nu dormea la domiciliul conjugal …
  Să fie vorba de povestea care spune că dimineața, când se trezesc blondele, se duc la baie, fac pipilică, se spală pe dinți, beau o cafea, apoi se îmbracă și se duc acasă …?
  (Ooops, uite așa ajunge omul să vorbească de funie în casa decedatului :))))))))) )

  Like

 2. Poate ar trebui să-şi ia pulsul, să vadă dacă-l mai are. Nu că i-ar trebui, e chiar ideal să n-aibă, conform criteriilor lui Dragnea. Cine ştie, ăștia or fi având şi ei niște sertare sau cofraje în care dorm, sau ce fac ei când stau întinzi şi cu ochii închiși.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s